Les propostes

POEMA INACABAT

El Poema Inacabat és una fita de la poesia catalana i universal, és un dels textos més bells i més teatrals que s’han escrit mai. I no s’havia fet mai, no s’havia fet mai dalt d’un escenari.
Ho volem fer nosaltres, des de Reus, on
va néixer el Gabriel, portar Ferrater i aquesta manera de fer, demenjar, de viure tan nostra, al món.
L’any 22 serà el centenari del naixement de Ferrater i no se’ns acut millor idea per celebrar-ho.
El de Ferrater és un poema narratiu autoreferencial, que s’explica a mesura que avança; gairebé com una recepta de cuina, i per això ha estat escollit percomençar a investigar si la cuina, el fet mateix de cuinar, d’habitar l’espai que hi ha al voltant dels fogons, es pot convertir en un fet teatral, en quelcom que es pot reproduir dalt d’un escenari.

POEMA INACABAT UNPLUGGED

El Poema inacabat també es pot recitar en petits espais o que tenen una infrastructura mínima.

LOT 5/6. PEDRA

Lot 5/6 Pedra, és la nova proposta de Produccions de Lo Nostro. Actualment es troba en fase de creació i té prevista la seva estrena a la Sala Trono de Tarragona el 27 de gener del 2023, dirigida per Carlota Grau interpretada per Bàrbara Roig i Pau Ferran.

5/6/2021, sis persones anònimes roben una llamborda de la plaça del Mercadal de Reus.

6/6/2021, una senyora posa el peu al forat i cau a terra.


7/6/2021, l’Alcalde de Reus anuncia en unes declaracions a la premsa que la pedra és patrimonial.

10/6/2021 L’alcalde amenaça als lladres amb repressalies.


A partir d’aquest fet hilarant, creem una dispositiu escènic en forma de subhasta, per tal d’explorar els diferents relats que poden resignificar i revaloritzar aquesta mateixa llamobrda. Fins a quin preu estem disposats a pagar pel nostre patrimoni? Fins quant es pot revalortizar una peça robada?

Altres propostes

TALLER DE CREACIÓ ESCÈNICA

Un taller de creació de dues hores amb la finalitat de construir una petita peça escènica de pocs minuts a partir d’alguns versos del Poema Inacabat de Gabriel Ferrater. Per tal de donar a coneixer el poeta, celebrar-ne el centenari del seu naixement i donar eines per aproximar-se a la poesia i a la creació.

Amb el suport de la Fundació Reddis.

ESCAPE ROOM DE GABRIEL FERRATER

Un joc en el qual els participants han de fer servir l’enginy i la deducció per resoldrediferents enigmes i puzles i així poder trobar una versió inèdita del poema In Memoriam de Gabriel Ferrater.
La proposta va sorgir per l’impuls de Biblioteques Municipals de Reus i té en les bilbioteques un dels espais naturals on fer-se.